Щоб сторінка завантажувалася коректно, рекомендуємо відімкнути Adblock у браузері.
Поділитися на facebook
Поділитися на twitter

11 млрд фунтів за час локдауну втратили британські бари і ресторани

11,1 мільярда втратила сфера гостинності Великої Британії в продажах напоїв за період першого локдауну з 22 березня по 8 серпня. Це показник продажів у порівнянні з відповідними даними 2019 року, йдеться у звіті виробника преміальних тоніків Fentimans.

Британський виробник тоніків вдруге опублікував річний звіт, присвячений індустрії напоїв Сполученого Королівства. У фокусі ринкового звіту 2020 року опинився вплив пандемії коронавріусу Covid-19 на галузь.

Так, загальний ринок міцних напоїв, вина і тоніків Fentimans оцінюють в 31 мільярд фунтів. З них 13,7 мільярда фунтів становлять продажі в сегменті пабів, 11,8 мільярда – в ресторанах і кафе, а 5,5 мільярда – у барах і клубах. 

Найбільш складним місяцем для індустрії став квітень. У порівнянні з квітнем 2019 року цей місяць втратив 89% продажів, що є еквівалентом 4,7 мільярда фунтів втраченого обороту.

Утім, після відновлення роботи закладів у залах влітку в Британії почали фіксувати поступовое повернення на докарантинні показники. Так, у сегменті soft drinks і тоніків очікується зростання на 83%.  

Підписуйтеся на Barout у Telegram – там усі головні новини і тексти про барну культуру

Обкладинка: Fentimans