Щоб сторінка завантажувалася коректно, рекомендуємо відімкнути Adblock у браузері.
Поділитися на facebook
Поділитися на twitter

$500 млн недоотримали виробники джину в Британії через карантин

Виробники джину недоотримали щонайменше 500 мільйонів доларів через карантинні обмеження у Великій Британії, розповідає The Spirits Business із посиланням на дані Асоціації вина та спиртних напоїв Сполученого Королівства.

За дванадцять місяців до 3 жовтня 2020 року продажі джину в Британії становили 2,9 мільярда доларів. За відповідний же період 2019 року продажі склали 3,4 мільйона. 

Водночас у роздрібній торгівлі продажі джину за 2020 рік зросли, вперше за історію документації продажів перевищивши позначку в мільярд фунтів, тобто орієнтовно 1,3 мільярда доларів. Найбільш динамічним сегментом став ароматизований джин, додають в асоціації.

«Джин став розрадою покупців, які хотіли відпочити вдома протягом турбулентного року. Це фантастично, що певні виробники відчули збільшення продажів у магазинах. Утім, слід дивитися на загальну картину, і падіння продажів джину у закладах сфери гостинності стало серйозним ударом для галузі», – коментує керівник Асоціації вина та спиртних напоїв Майлз Біл. 

Також в межах категорії зафіксували зростання на 22% онлайн-продажів, цьогоріч в Британії продали джину сягнули позначки 1,6 мільярда доларів, що є еквівалентом близько 75 мільйонів пляшок. 

Підписуйтеся на Barout у Telegram – там усі головні новини і тексти про барну культуру