Щоб сторінка завантажувалася коректно, рекомендуємо відімкнути Adblock у браузері.
Поділитися на facebook
Поділитися на twitter

Антимонопольний комітет дозволив Nemiroff придбати завод «Укрспирту»

Перший дозвіл на придбання потужностей виробництва державного підприємства «Укрспирт» надав Антимонопольний комітет України.

«Антимонопольний комітет надав дозвіл ТОВ “ЛВН Лімітед” (Група Nemiroff) на придбання активів Немирівського місця провадження діяльності (Немирівське МПД) та зберігання спирту ДП “Укрспирт”. Це рішення стало першим дозволом на концентрацію в рамках процесу приватизації об’єктів спиртової галузі», – розповідають в АМКУ. 

Антимонополісти перевірили наявність коштів на здійснення запланованої транзакції, купівельна ціна об’єкта придбання становить 66,1 мільйона гривень.

На виробничих потужностях Немирівського МПД планують виробляти етиловий спирт для використання як сировини для виробництва горілки та лікеро-горілчаних виробів, додають в АМКУ.


Немирівське МПД стало першим українським спиртовим заводом, який продали на аукціоні, у жовтні. Таким чином розпочато програму з приватизації підприємств спиртової галузі, метою якої є виконання закону про демонополізації спиртової галузі. Після цього Фонд державного майна провів ще низку аукціонів з продажу заводів «Укрспирту».

1 липня набув чинності закон, що скасовує державну монополію на виробництво спирту. Тепер ліцензію на виробництво спирту можуть отримати підприємства будь-якої форми власності, а державне підприємство «Укрспирт» припинить бути монополістом. Утім, до 1 липня 2021 року виробництво спирту буде відбуватись лише на державних заводах.

Детальніше про положення закону ми розповідали за посиланням.


Підписуйтеся на Barout у Telegram – там усі головні новини і тексти про барну культуру

Обкладинка: АМКУ