Щоб сторінка завантажувалася коректно, рекомендуємо відімкнути Adblock у браузері.
Поділитися на facebook
Поділитися на twitter

Brewdog просить допомогти добудувати броварню в Австралії. Повертати гроші будуть пивом

Шотландський виробник крафтового пива Brewdog пропонує шанувальникам бренду підтримати будівництво пивоварного комлексу в Австралії. Краудфандингову кампанію компанія запустила в сервісі Crowdcube: повертати довгострокові облігації пропонують частково грошима, частково пивом. 

Загальна вартість проєкту – 30 мільйонів австралійських доларів. Залучені кошти Brewdog планує витратити на закінчення броварні в Австралії, яку почали зводити в країні в 2018 році, пояснила компанія в коментарі The Drinks Business. Це комплекс на 3 000 квадратних метрів, виробництвом на 50 000 гекталітрів пива та рестораном. Також гроші направлять на вихід на ринок Індії та відкриття закладу в Мумбаї. 

Кожен бонд коштує 500 фунтів стерлінгів, у ньому закладені 6% відсотків прибутку. Виплати за довгостроковою облігацією здійснюватимуться у двох частинах: 50% готівкою, 50% у так званих Beer Bucks – купонах, за які можна придбати пиво в близько сотні закладів Brewdog по всьому світу.

Кожен учасник програми одразу отримає 20 фунтів на використання в закладах Brewdog, а також безкоштовне пиво у день народження – у кожен із років, коли він підтримує краундфандингову кампанію. 

Це не перший досвід Brewdog зі спільнокоштом. У жовтні компанія оголосила про збір 7 мільйонів доларів – і виконала цю ціль раніше запланованого. 

Обкладинка: Brewdog