Щоб сторінка завантажувалася коректно, рекомендуємо відімкнути Adblock у браузері.
Поділитися на facebook
Поділитися на twitter

Campari – найбільш популярний лікер у світі

Найбільш популярним лікером світу 2019 року за версією барменів провідних закладів світу став біттер Campari. Про це свідчить щорічний звіт про барну індустрію від журналу Drinks International.

Як основну причину популярності італійського біттера називають бум на Negroni, який триває в глобальній барній індустрії вже майже десятиліття. 

  1. Campari;
  2. Chartreuse;
  3. Cointreau;
  4. Giffard;
  5. Merlet;
  6. Jagermeister;
  7. St-Germain;
  8. Ancho Reyes;
  9. Bols;
  10. Luxardo;

На другій позиції в рейтингу – французький трав’яний лікер Chartreuse, який свого часу Campari потіснив у рейтингу. У третині всіх опитаних барів цей лікер входив у топ-трійку.

Також серед лідерів лікер Cointreau, який був найбільш популярним у рейтингу в 2014 і 2015 роках.

Уперше з 2014 року до чільної десятки в категорії повернувся Jagermeister – одразу на шосте місце.


Упорядники Drinks International кажуть, що мають на меті є показати стан ринку і його динаміку за рік, а також його вплив на барну індустрії, а не дослідити точну кількість проданих напоїв.

При підготовці рейтингу використали інформацію, надану 106 барами по всьому світу. Критерієм додання бару до списку були «перемоги чи номінації на міжнародних конкурсах». Зокрема, це учасники списків The 50 World’s Best Bars і Spirited Awards, регіональних конкурсів, а також рейтингу міжнародних версій журналу Time Out.


Підписуйтеся на Barout у Telegram – там усі головні новини і тексти про барну культуру

Обкладинка: Campari