Щоб сторінка завантажувалася коректно, рекомендуємо відімкнути Adblock у браузері.
Поділитися на facebook
Поділитися на twitter

Це бар у житловому будинку. Проєкт українського архітектора у фіналі британського конкурсу з дизайну

Будинок української архітектурної майстерні Sergey Makhno Architects увійшов у фінал міжнародної премії SBID International Awards від Товариства британського дизайну.

Futago House («Будинок близнюків») виділили в категорії «Приватний будинок». Серед особливостей проєкту – підвіщення консольних кубів над землею, а також приватний бар в американському стилі. 

«На відміну від максимально мінімалістичного та світлого інтер’єру житлової частини будинку, бар площею 68 м² на мінус першому поверсі Futago House за дизайном не відрізнити від яскравих спікізі-барів часів сухого закону в Америці», – розповідає Barout архітекторка Марина Гречко (Sergey Makhno Architects).

Для облаштування бару використали елементи у стилі США першої половини XX століття: червоне дерево, велюр та шкіра, а також багато дзеркал та яскравих картинок.

Власник бару є шанувальником культури пінап, тому на одній зі стін є галерея рекламних плакатів у цьому стилі. «Coca-Cola, Philips, Jagermaister, Motor Oils – це ті бренди, які в 20-х роках минулого століття робили рекламу як мистецтво. Повна відповідність епосі», – пояснюють в Sergey Makhno Architects.

Для налаштування барної технології архітектори залучили окремого підрядника. Водночас для оздоблення барної стійки використали авторську плитку RIPPLE від майстерні Махна, якою оздоблено барну стійку.

«Підсвітка бару, LED-стрічки на стелі, основне освітлення, і до цього списку – професійна світломузика, яка керується технологією “Розумний дім”. Акустична система така, що міг би трястись бетонний фасад будинку, якби шумоізоляція кімнати не була за унікально інноваційною методикою», – додають в майстерні.

Фото та обкладинка: Сергій Кадулін для Sergey Makhno Architects