Щоб сторінка завантажувалася коректно, рекомендуємо відімкнути Adblock у браузері.
Поділитися на facebook
Поділитися на twitter

Це «молекулярний бурбон» від американського стартапу

«Молекулярний бурбон» створив американський виробник Endless West. Розширення лінійки віскі компанії – напої Glyph Spice та Glyph Royal, які є спробами відтворити бурбон та шотландське віскі у бочках для хересу на молекулярному рівні. 

Напої під брендом Glyph готують без використання традиційних інгредієнтів і методів дистиляції. Виробник сканує молекулярний склад традиційних напоїв і намагається відтворити його за допомогою синтетичних сполук.

За американським законодавством Endless West не може називати ці продукти віскі. У виробника позиціонують ці напої як екологічні, оскільки для їхнього приготування не потрібна масштабна аграрна промисловість та використання великої кількості води. До того ж синтетичний процес виробництва може зробити продукти дешевшими за звичайні.

Endless West додають, що сприймають цей процес як «новий етап діджиталізації». Компанія порівнює його зі сферою музики: раніше всі записи зберігалися на фізичних носіях, а тепер завантажуються в цифрових сервісах. До прикладу, у майбутньому компанія планує відтворити синтетичні копії класичних напоїв на зразок The Macallan 1926, зробивши смак вінтажного віскі загальнодоступним.

  • Це не перший синтетичний міцний напій від виробника, з 2018 року він продає штучне віскі. Продають напій під брендом Glyph у понад 500 американських магазинах, а також у Гонконгу.
  • Раніше Barout розповідав про саке та вино від Endless West.

Підписуйтеся на Barout у Telegram – там усі головні новини і тексти про барну культуру

Обкладинка: Endless West