Щоб сторінка завантажувалася коректно, рекомендуємо відімкнути Adblock у браузері.
Поділитися на facebook
Поділитися на twitter

Це перший джин, який створив штучний інтелект

Перший джин, створений нейромережею, представив виробник Circumstance Distillery. Напій має назву Monker’s Garkel – її також підібрав штучний інтелект.

Рецепт джину розробили спільно з технологічними компаніями Tiny Giant і Rewrite Digital. Систему назвали Ginette. «Я Ginette, нейромережа і творець Monker’s Garkel, першого у світі джину, створеного штучним інтелектом», – вітається з відвідувачами офіційного сайту проєкту нейромережа.

«Штучний інтелект машинне навчання – це нові цікаві інструменти. Ми часто працюємо з дистиляцією під замовлення, тому хотіли зрозуміти, чи можуть ці інструменти зробити вклад у процес розробки нових продуктів. […] Наразі ці технології не можуть замінити професійні здібності майстрів дистиляції. Але вони точно можуть допомогти у процесі розробки – від рецептів напоїв до вибору назви та упаковки», – розповідає співзасновник Circumstance Distillery Ліам Херт.

Команда розробників передала технології базу даних з 500 видів джину та інформацію про тисячі ботанікалів, навчивши її сприймати рецепти джину. На підставі цих даних Ginette розробила унікальний рецепт, а також запропонувала назву напою та дизайн обгортки, який врешті обробив художнк.

Серед складників Monker’s Garkel – ягоди ялівця, насіння коріандра, корінь анжеліки, а також малина та шкірка мандарина. Виробники кажуть, що штучний інтелект обрав цей рецепт із «нескінченності можливих варіантів».

На першому етапі виробник запустив у продаж партію з тисячі пляшок джину. Придбати його можна на сайті Circumstance Distillery та в інтернет-магазині Master of Malt. Ціна – 45 доларів.

Обкладинка: Circumstance Distillery