Щоб сторінка завантажувалася коректно, рекомендуємо відімкнути Adblock у браузері.
Поділитися на facebook
Поділитися на twitter

До $7,7 млрд зростуть витрати на рекламу алкоголю до 2023 року

До 2023 року глобальні витрати на рекламу алкоголю зростуть до 7,7 мільярдів доларів – такі прогнози звіту від аналітичної компанії Zenith. Для порівняння – торік ці витрати становили 6,7 мільярдів доларів.

Уже у 2021 році витрати на рекламу алкоголю у світі зростуть на 4,9%, а на ключових ринках – США, Великої Британії, Німеччини, Італії, Франції, Канади, Австралії, Росії, Іспанії, Швейцарії, Індії та Китаю – до 5,3%. На ці країни припадає 73% глобальних витрат на рекламу алкоголю, пояснюють у Zenith.

Через пандемію алкогольні бренди почали більше працювати над онлайн-рекламою і заохочувати споживачів пити якісніший алкоголь, а не у більших обсягах. Саме тому категорія спиртних напоїв зросла більше (на 7%), ніж пива (3% за рік).

Виробники алкоголю частіше рекламували свої напої у соцмережах і сприяли онлайн-торгівлі, щоб допомогти споживачам створити досвід взаємодії з брендом вдома, а не в барах.

Zenith прогнозує, що ринки в Іспанії, Британії, Німеччині та Франції найшвидше відновлять зростання. У компанії пояснюють це тим, що відвідування пабів, барів і ресторанів є важливою складовою соціального життя жителів цих країн, а галузь під час карантину зазнала найбільших втрат.


Підписуйтеся на Barout у Telegram – там усі головні новини і тексти про барну культуру