Щоб сторінка завантажувалася коректно, рекомендуємо відімкнути Adblock у браузері.
Поділитися на facebook
Поділитися на twitter

На 14% за рік впав експорт французького алкоголю

Експорт французького вина та міцних напоїв впав на 13,9% у 2020 році – до 12,1 мільярда євро. Причини такого спаду – американські мита на вино та пандемія Covid-19, йдеться у звіті Федерації французьких експортерів вин та алкогольних напоїв.

Востаннє експорт опускався до такого рівня у 2016 році. Експорт французьких міцних напоїв (коньяку, лікеру та кальвадосу) знизився на 19,4% – до 3,8 мільярда євро. Експорт вин впав на 11,3% – до 8,2 мільярда євро.

«Рік тому ми оголосили, що 2020 рік буде важким. Але реальність виявилася навіть гіршою. У минулому році компаніям довелося справлятися з несприятливими обставинами. Це можна пояснити і торговельним конфліктом зі США, і спалахом пандемії коронавірусу, який поширюється цілим світом», – розповідає Сесар Жирон, голова FEVS.

Через торгову суперечку ЄС і США щодо літаків Airbus експорт вина та спиртних напоїв до США впав на 18% – до 3,1 мільярда євро. У Великій Британії через пандемію експорт ігристих вин на 6,5% – до 1,3 мільярдів євро.

Пандемія також вплинула на експорт французького алкоголю до Китаю – через стримане святкування китайського Нового року експорт впав на 15,2% – до 809 мільйонів євро.

«У цих складних обставинах французькі експортери вин та спиртних напоїв знайшли способи зберегти їхні позиції та прокласти шлях до майбутнього економічного підйому, якого ми всі очікуємо у 2021 році», – підкреслив голова Федерації французьких експортерів вин та алкогольних напоїв.

Він додав, що американські санкції ставлять під загрозу присутність французьких вин на світових ринках і закликав президентку Єврокомісії Урсулу фон дер Лейен та президента США Джо Байдена вирішити конфлікт.


Підписуйтеся на Barout у Telegram – там усі головні новини і тексти про барну культуру