Щоб сторінка завантажувалася коректно, рекомендуємо відімкнути Adblock у браузері.
Поділитися на facebook
Поділитися на twitter

Хто переміг на першому конкурсі Tahona Society в Україні

Переможця першого українського етапу конкурсу барменів Tahona Society від виробника текіли Olmeca визначили Pernod Ricard Ukraine. Перемогу на турнірі здобув проєкт співвласника львівського бару Sino Experimental Андрія Осипчука

Основна мета конкурсу – зробити індустрію напоїв більш екологічною та відповідальною. Серед можливих напрямків конкурсу були «Повторне використання матеріалів та апсайклінг», «Використання ресурсів і відходів» та «Довкілля».

Осипчук здобув перемогу з проєктом Ecomanifest, що передбачає відповідальне ставлення барів до довкілля, включно із ощадливим використанням природних ресурсів, відмовою від пластикових соломинок і виробництвом однойменного фірмового коктейлю.

Derevo from WOODSEE on Vimeo.

«Перемога в конкурсі означає, що наш проєкт помітили й оцінили. Отже, ми робимо все правильно,  тепер в нас буде більше можливостей для поширення ідеї проєкту», – розповідає Barout Осипчук.

У проєкті ставлять за мету інформувати людей про проблему та загрозу забруднення довкілля, допомагати барам і ресторанам розвиватися без шкідливого впливу на природу та озеленювати міський і глобальний простір.

«Проєкт порушує проблеми з екологією, що стосуються кожного, хто працює в сфері обслуговування й не тільки. У нас вже є готові вирішення проблем – аби хоч якоюсь мірою  скоротити відходи та зупинити вирубку лісів. До того ж можна садити нові дерева, якщо у певних випадках вам не під силу замінити використання паперу. Думаю, саме тому наш проєкт оцінили як найкращий серед не менш гідних», – додає Осипчук.

Переможець турніру представить Україну на глобальному фіналі у Мексиці в червні 2020 року. «До глобального фіналу ще є кілька місяців, тому є час підготуватись і знайти однодумців для розширення проєкту, вийшовши за межі Львова», – додає Осипчук.

Переможець Tahona Society каже, що навесні планує провести серію гостьових змін і майстер-класів у різних містах України. «Процент від продажу коктейлів з гест-шифтів піде на висадку дерева в кожному місті, де ми будемо проводити проводити подібні заходи. Наприклад, у Львові ми вже посадили два дерева», – уточнює Осипчук.

Підписуйтеся на Barout у Telegram – там усі головні новини і тексти про барну культуру

Обкладинка та фото: Sino Experimental, Ecomanifest