Щоб сторінка завантажувалася коректно, рекомендуємо відімкнути Adblock у браузері.
Поділитися на facebook
Поділитися на twitter

Кабмін зобов’язали попереджати про посилення карантину. Не пізніше 7 днів

Верховна Рада зобов’язала Кабінет міністрів попереджати про можливе посилення карантинних заходів в Україні за сім днів до їх введення, повідомляє офіційний сайт українського парламенту.

Оновлення 25.11: Постанова набрала чинності. 

Законопроєкт підтримали 303 народні депутати на засіданні 17 листопада. Ухвалили його на засіданні Верховної Ради, на якому парламет не підтримав рішення про скасування «карантину вихідного дня».

Закон має назву «Про своєчасне інформування громадян у разі посилення протиепідемічних заходів з метою належної підготовки до такого посилення». Його прив’язали до введення карантинних заходів на зразок «заборони приймання відвідувачів суб’єктами господарювання, які провадять діяльність у сфері громадського харчування». 

Серед його норм:

  • публікація заздалегідь повного переліку обмежувальних протиепідемічних заходів;
  • інформування про заходи на підтримку вразливих груп населення, працівників і бізнесів, зокрема щодо перевезень на місця роботи;
  • внесення до парламенту законопроєкту про державну підтримку та пільги людям та бізнесам, які постраждали від введення протиепідемічних заходів;

«Це допоможе українцям, малому та середньому бізнесу завчасно підготуватися до більш жорсткого карантину», – коментує співініціатор законопроєкту і заступник голови фракції «Голос» Ярослав Железняк.


Підписуйтеся на Barout у Telegram – там усі головні новини і тексти про барну культуру

Обкладинка: Верховна Рада