Щоб сторінка завантажувалася коректно, рекомендуємо відімкнути Adblock у браузері.
Поділитися на facebook
Поділитися на twitter

Київські бари звинувачують у незаконній роботі після 22:00. Попри дозвіл від мера Києва (оновлено)

Державна служба з питань безпечності харчових продуктів та захисту прав споживачів продовжує забороняти київським закладам працювати після 22:00. Представники Держпродспоживслужби роблять це попри заяву мера Києва Віталія Кличка щодо відновлення роботи закладів, пише адвокат Масі Найєм. 

«Учора вночі до клієнта завітала [Держпродспоживслужба] разом із Муніципальною охороною. Чому? Тому що заклад громадського харчування працював після 22:00. В закладі було сім осіб», – розповідає Найєм.

Додає, що органам перевірки показали заяву Кличка щодо дозволу на роботу після 22:00, але представники Держпродспоживслужби відповіли, «що це не документ і що працювати після 22:00 не можна».

Barout звернувся за коментарем до Найєма, у відповідь адвокат розповів, що серед його клієнтів, що скаржилися на невмотивовані перевірки, є сім київських барів.

Barout звернувся за коментарем до КМДА з проханням прояснити ситуацію.


22 червня міська влада Києва дозволила відновити роботу барам і ресторанам усередині приміщень – після понад трьох місяців карантину.

1 липня КМДА заборонила закладам працювати після 22:00.

6 липня голова КМДА Віталій Кличко заявив на брифінгу, що бари і ресторани можуть відновити роботу після 22:00. Утім, відповідного рішення в офіційних документах досі не оприлюднили. 

«Як відомо, ресторанам та іншим закладам громадського харчування дозволили працювати після 22:00», – додав Кличко на брифінгу 8 липня. Уточнив, що мобільні групи перевіряють нічні клуби та дискотеки, яким дозвіл на роботу не надавали.


Підписуйтеся на Barout у Telegram – там усі головні новини і тексти про барну культуру

Обкладинка: Віталій Кличко