Щоб сторінка завантажувалася коректно, рекомендуємо відімкнути Adblock у браузері.
Поділитися на facebook
Поділитися на twitter

«Найміцніше пиво у світі» випустили Brewdog і Schorschbrau: 57,8% міцності

«Найміцніше пиво у світі» випустили пивоварні Brewdog і Schorschbrau. Пиво під назвою Strength In Numbers («Чисельна перевага») має концентрацію етилового спирту на рівні 57,8%.

«Це історія про те, як ми зробили найміцніше пиво у світі. Пиво має назву Strength In Numbers і вміст алкоголю 57,8%, що є міцнішим, ніж віскі», – коментує співзасновник Brewdog Джеймс Вотт. 

«Усе почалося десять років тому, коли ми випустили пиво міцністю 32% під назвою Tactical Nuclear Penguin, – розповідає передісторію співпраці Вотт. – Ми називали це пиво найміцнішим у всесвіті, але це було не надовго. Цей титул у нас відібрали Schorschbrau, випустивши пиво 40-відсоткової міцності».

Після цього Brewdog випустили пиво з 41% міцності, на що Schorschbrau відповіли напоєм із 43%. Шотландські пивовари відреагували лімітованим виданням End of History («Кінець історії») з 55% міцності вартістю в тисячу доларів, що продавали всередині опудала білки. Відповідь німецької броварні – пиво з 57,5% рівня спирту, що випустили у 2011 році.

Майже десятиліття потому пивовари вирішили оголосити перемир’я, разом створивши найбільш міцне пиво в історії. Strength in Numbers приготували методом eisbock, що передбачає заморожування пива для відділення концентрованої алкогольної частини від води. Також у пиво додають бленд Death or Glory від Brewdog – золотий бельгійський ель, що пройшов процес витримування у бочках для віскі протягом десяти років.

Видання вже надійшло у продаж онлайн, першу серію вже розкупили.

Підписуйтеся на Barout у Telegram – там усі головні новини і тексти про барну культуру

Обкладинка та фото: Brewdog