Щоб сторінка завантажувалася коректно, рекомендуємо відімкнути Adblock у браузері.
Поділитися на facebook
Поділитися на twitter

Найпопулярніше пиво 2020 року в барах: рейтинг

Рейтинг найбільш популярного пива в провідних барах світу оприлюднив журнал Drinks International. 

Позицію лідера втратив Heineken, який за рік із першого місця змістився на четверте, що стало найгіршою позицією бренду в історії рейтингу. Два чільні місця посіли бренди японського виробника Asahi, Asahi та Peroni Nastro Azzuro.

Asahi та Peroni обрали лідером 18% і 11% усіх опитаних упорядниками рейтингу барів. «Після того, як у 2018 році на пивоварні у північній Італії почали випускати Asahi Super Dry, компанія почала просувати його [в сегменті закладів]», – коментують Drinks International.

  1. Asahi
  2. Peroni Nastro Azzuro
  3. Corona
  4. Heineken
  5. Pilsner Urquell
  6. Brewdog
  7. Guinness
  8. Estrella
  9. Stella
  10. Grolsch

На третій позиції – Corona. За рік мексиканський бренд піднявся з п’ятого місця на третє – попри сумніви щодо впливу коронавірусу на сприйняття його аудиторією

Продовжив зростання в сегменті й шотландський крафтовий бренд Brewdog, який увійшов у рейтинг втретє поспіль і за рік піднявся з десятої позиції на шосту.


  • Рейтинг Drinks International має на меті дослідити, які напої користуються попитом у барній індустрії за рік. Упорядники кажуть, що мають на меті показати стан ринку і його динаміку за рік, а також його вплив на барну індустрію, а не дослідити точну кількість проданих напоїв.
  • Для підготовки рейтингу використали інформацію, надану 100 барами з 33 країн світу (Україна до списку не увійшла). Критерієм додання бару до списку були «перемоги чи номінації на міжнародних конкурсах». Зокрема, це учасники списків The 50 World’s Best Bars і Spirited Awards, регіональних конкурсів, а також рейтингу міжнародних версій журналу Time Out.

Підписуйтеся на Barout у Telegram – там усі головні новини і тексти про барну культуру

Обкладинка: Asahi