Щоб сторінка завантажувалася коректно, рекомендуємо відімкнути Adblock у браузері.
Поділитися на facebook
Поділитися на twitter

А ви знали, що певні види червоного вина краще подавати холодними? Третина британців – ні

Третина громадян Великої Британії не знає, що певні види червоного вина краще подавати охолодженими. Про це свідчать результати опитування понад тисячі людей від дослідницької компанії Cono Sur, пише The Drinks Business.

Вино на зразок «Піно-нуар» краще подавати охолодженим, особливо у літні місяці.

«Насолоджуватися певними видами червоного вина в охолодженому стані не повинно здаватися дивною ідеєю. У легких фруктових червоних винах на зразок “Піно-нуар” є ноти полуниці, малини і вишні. Усі ці ягоди та фрукти ми залюбки споживаємо у літній період, тож не варто зневажати й червоним вином. Понад те, охолодження вина дозволяє розкритися цим фруктовим нотам», – цитує видання фахівця Алістера з Інституту майстрів вина.

Утім, 36% британців стверджують, що холодне червоне вино подавати «абсолютно неправильно».

Понад те, лише 8% британців обирають червоне вино у спекотні місяці, надаючи перевагу білому чи рожевому вину. Попри те, що половина опитуваних, без прив’язки до сезону, між білим і червоним обирає червоне.


Раніше ми розповідали, скільки вина виготовили у світі в 2018 році. Також ми писали про найдорожчу у світі пляшку вина, а також найкращу країну-виробника вина.