Щоб сторінка завантажувалася коректно, рекомендуємо відімкнути Adblock у браузері.
Поділитися на facebook
Поділитися на twitter

Режим карантину в Україні можуть продовжити до 31 березня. Але локдаун продовжувати не планують

Уряд України не планує продовжувати локдаун після 24 січня, заявив в інтерв’ю Інтерфакс-Україна прем’єр-міністр Денис Шмигаль. Утім, Кабінет міністрів може продовжити режим карантину на території країни до кінця березня. 

«З 8 до 24 січня у нас встановлено “так званий карантин зимових канікул”. Його ключова мета – обмеження мобільності населення. З 25-го ми перейдемо, ймовірно, до “помаранчевої” зони [по всій країні], яка діяла до запровадження цих правил», – заявив прем’єр. 

Шмигаль додав, що уряд планує продовжити режим карантину, який наразі триває до 28 лютого: «Поточний карантин запроваджено до кінця лютого. Найімовірніше, ми продовжимо його до 31 березня тією ж постановою. Наразі немає підстав скасовувати адаптивний карантин. Хвороба не зникла».

«Зараз ми розриваємо той ланцюжок, який утворився з Нового року до Різдва. Якби ми не зробили цих зимових канікул, то в лютому вийшли б на критичні показники, які не дали б змогу нашій медичній системі справлятися», – додав Шмигаль в інтерв’ю.


Локдаун в Україні діє з 8 по 24 січня. Новий жорсткий карантин передбачає, зокрема, припинення прийому гостей закладами громадського харчування. Для ресторанів і кафе дозволяють роботу на самовивіз і доставку, для барів це означає тимчасове припинення роботи.


Підписуйтеся на Barout у Telegram – там усі головні новини і тексти про барну культуру

Обкладинка: Кабінет міністрів