Щоб сторінка завантажувалася коректно, рекомендуємо відімкнути Adblock у браузері.
Поділитися на facebook
Поділитися на twitter

Ще 8 районів перевели на «червоний» рівень епідемзагрози. Київ досі у «жовтій» зоні

У восьми нових районах чи містах України ввели «червоний» рівень епідемічної небезпеки у порівнянні з поділом минулого тижня, відповідне рішення ухвалила Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій на засіданні 3 вересня.

«У порівнянні з минулим засіданням комісії, коли було встановлено “червоний” рівень епідемічної небезпеки поширення Covid-19 у 21 районі або місті, зараз цей рівень поширюється на 29 адміністративно-територіальних одиниць», – кажуть у Міністерстві охорони здоров’я. 

 «Червоний» рівень загрози встановили:

  • в Івано-Франківській області: м. Івано-Франківськ, м. Коломия, м. Калуш, Косівський і Тисменицький райони;
  • в Одеській області: м. Біляївка та м. Ізмаїл, а також Болградський район;
  • у Рівненській області: м. Дубно та Костопільський район;
  • у Тернопільській області: м. Тернопіль, м. Бережани, м. Чортків, Бережанський, Бучацький, Гусятинський, Монастирський, Теребовлянський, Тернопільський та Чортківський райони;
  • у Харківській області: Великобурлуцький район;
  • у Чернівецькій області: м. Чернівці та Вижницький, Глибоцький, Заставнівський, Кіцманський, Новоселицький, Сторожинецький райони;
  • у Чернігівській області: Бобровицький район.

«Помаранчевий» рівень епідемічної небезпеки встановили у 89 районах, а «жовтий» – у 139. Водночас із «червоного» рівня вийшли Городенківський район Івано-Франківської області та Радивилівський район Рівненської області. 

Місто Київ залишається у «жовтій» зоні: це означає, що робота закладів громадського харчування заборонена з 00:00 до 07:00. 


Що це означає? У «зеленому» регіонах обмеження для роботи закладів не передбачені. Утім, «жовтий» рівень епідемзагрози передбачає низку обмежень: обмеження проведення заходів просто неба (культурних, спортивних, розважальних тощо) із не більш як однією людиною на 5 м², заповненість культурних закладів (приміром, кінотеатрів) на не більше 50% та заборона відвідування заходів соціального захисту. Також продовжують діяти карантинні обмеження: масковий режим у громадських місцях і громадському транспорті, а також необхідність брати з собою документи при виході з дому.

Повністю заборонена робота закладів громадського харчування, включно з барами, у регіонах із «червоним» рівнем епідемічної загрози. У регіонах із «жовтим» і «помаранчевим» рівнем робота закладів громадського харчування та розважальних закладів на зразок нічних клубів обмежується з 00:00 до 07:00. 


Підписуйтеся на Barout у Telegram – там усі головні новини і тексти про барну культуру