Щоб сторінка завантажувалася коректно, рекомендуємо відімкнути Adblock у браузері.
Поділитися на facebook
Поділитися на twitter

Найкращі українські бари року за версією ресторанної премії «Сіль»

Список фіналістів серед найкращих українських закладів 2019 року оголосила «Національна ресторанна премія “Сіль”». Про це повідомляє офіційний сайт премії.

Серед номінацій – «Найкращий бар». У списку тринадцять закладів: київські бари Loggerhead, «БарменДиктат», Hendrick’s Bar, Alchemist, Pink Freud, N:B Cocktails Bar, Hangover, одеські Zelda Bar i The Fitz, дніпровські Old Pal Bar та Acacia, а також львівський Libraria Speak Easy Bar і харківський Benedict Daily Bar.

За визначенням премії «Сіль», баром є заклад, у якому напої становлять щонайменше 70% структури меню.

Бар «БарменДиктат» назвали серед фіналістів премії попри публічне прохання засновників «не згадувати і не намагатися оцінювати [заклад] у жодних номінаціях і рейтингах».

У номінації «Найкращий ресторан із винною картою» до фінального етапу вийшли київські ресторани Vino e Cucina, Osteria Pantagruel, Lucky Restaurant & Vinoteque, Bassano Ristorante і Veranda on the River, львівські Vinoteca Praha Wok & Wine та Art of Rest, а також Corassini Grill & Wine (Івано-Франківськ) та «Артист» (Дніпро).

У новій категорії «Найкращий винний бар» – дев’ять закладів, більше половини яких представляють Київ. Це 101 Wine Bar, Win Bar, Wine Not, Vinsanto і Vinostudia. Окрім того, у шортлисті Sparkling Wine Gallery, Vinobroteria (Одеса) та Benjamin Wine & Bar (Одеса), а також Loza Strekoza Wine Bar (Харків).

Визначення фіналістів – попередній етап премії, за який відповідали 118 експертів. У наступному етапі, до 31 жовтня, члени журі відвідуватимуть заклади, щоб визначити серед них найкращі. Переможців у всіх номінаціях оголосять на церемонії 1 грудня.

У 2018 році найкращим баром України за версією ресторанної премії «Сіль» назвали київський заклад Parovoz Speak Easy. У 2017 році переможцями визначали Henrick’s Bar, а в 2016-му – Loggerhead.


Обкладинка: Hendrick’s Bar, Parovoz Speak Easy