Щоб сторінка завантажувалася коректно, рекомендуємо відімкнути Adblock у браузері.
Поділитися на facebook
Поділитися на twitter

У Києві знижується показник інцидентності Covid-19. Що це означає для барів і ресторанів

Показник інцидентності, тобто кількості нових випадків Covid-19 за останні сім діб на 100 тисяч населення, знизився в Києві за добу 17 червня. Якщо станом на ранок 17 червня він становив 15,03, то на ранок 18 червня – 13,92, підтверджує Міністерство охорони здоров’я України. 

Місто Київ, а також десять областей поки не можуть перейти на наступний етап адаптивного карантину. Показник інцидентності не повинен перевищувати 12. Водночас у Київській області показник у межах норми – 11,22.

Із показником 13,92 в Києві досі фіксують перевищення норми. Перевищення допустимого показника фіксують також у низці областей: Львівській, Івано-Франківській, Чернівецькій, Тернопільській, Рівненській, Волинській, Житомирській, Закарпатській, Чернігівській і Вінницькій. 

Найвищий показник інцидентності станом на 16 червня фіксують у Львівській області (39,19). Високі показники також у Чернівецькій (37,95), Волинській (33,36) і Рівненській (34,44) областях.

МОЗ вирішив адаптувати систему визначення показника інцидентності, надавши регіональним комісіям право розбивати області на окремі частини. «Наприклад, у Львівській області фіксують високий показник інцидентності, але це передусім через велику кількість нових випадків у Львові. Приміром, у Трускавці нових випадків значно менше. Тому комісії зможуть вживати заходів на місцях», – додав головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко під час брифінгу 18 червня.

Ще два критерії можливого переходу на наступний етап адаптивного карантину (зокрема відновлення роботи закладів громадського харчування) – це завантаженість ліжок у закладах охорони здоров’я, визначених для госпіталізації пацієнтів з підтвердженим випадком COVID-19 (повинна становити менше 50%) та охоплення тестуванням не нижче за рівень інцидентності (середня кількість тестувань протягом останніх семи днів складає понад 12 на 100 000 населення). Останні два критерії Київ станом на 16 червня задовольняє.


Станом на 18 червня усього в країні зафіксували 34 063 випадків коронавірусу та 966 смертей. За добу 17 червня зафіксували новий антирекорд за весь час карантину з кількості нових випадків – 829. 


Підписуйтеся на Barout у Telegram – там усі головні новини і тексти про барну культуру