Щоб сторінка завантажувалася коректно, рекомендуємо відімкнути Adblock у браузері.
Поділитися на facebook
Поділитися на twitter

Українські ресторатори вийдуть на акцію протесту під Кабмін: #відкрийресторани

Акцію протесту під будівлею Кабінету Міністрів України проведе «Українська ресторанна асоціація» у вівторок, 2 червня о 10:30. Мета заходу – закликати уряд відкрити заклади громадського харчування раніше запланованого.

«Ми запрошуємо вас вийти до Кабінету Міністрів України, щоби повідомити про проблеми ресторанної галузі та наголосити: ресторани мають відкритися якнайшвидше», – пояснюють в асоціації. Додають: «З 22 травня відкривають громадський транспорт, спортивні клуби. З 25 травня запускають метро. Ресторани точно можуть працювати більш безпечно, організувати дезінфекцію та все, що необхідно для безпеки їхніх гостей, ніж метро».

«Нині без роботи та засобів для існування залишилися 80% працівників української ресторанної індустрії, це близько 800 тисяч українців. Ми впевнені, що стежити за гігієною та безпекою під час поширення вірусної інфекції значно простіше, [ніж у громадському транспорті]. Ми точно безпечніші для гостей, ніж громадський транспорт», – розповідав у коментарі Barout співзасновник «Української ресторанної асоціації» Сергій Трахачов.

Зустріч запланували на 10:00 біля станції метро «Арсенальна», о 10:20 з площі група вирішить до Кабміну на вулиці Грушевського.

В Українській ресторанній асоціації кажуть, що влаштовують організовану акцію, тому закликають учасників заздалегідь сформувати групи максимум по вісім людей і надіслати дані про себе (ПІБ, телефон відповідального за групу – у Telegram-чат асоціації). 

Додають, що необхідний реквізит на акції – каструля, мінімум чотири кришки від каструль, 2 ополоника і шість ложок. 

Підписуйтеся на Barout у Telegram – там усі головні новини і тексти про барну культуру

Ілюстрації: «Українська ресторанна асоціація»