Щоб сторінка завантажувалася коректно, рекомендуємо відімкнути Adblock у браузері.
Поділитися на facebook
Поділитися на twitter

Кабмін хоче спростити виробництво алкоголю для малих виробників

Спростити виробництво і продаж алкоголю для малих виробників пропонує Кабінет міністрів. Для цього уряд схвалив законопроєкт, який зменшить вартість ліцензії на оптову торгівлю алкоголем майже в 17 разів – з 500 тисяч до 30 тисяч гривень.

Крім того, Кабмін хоче розширити перелік спиртових дистилятів, дозволених для виробництва алкоголю, а також узгодити норми законодавства про ліцензування виробництва і продажу дистилятів, зокрема про обов’язкову сертифікацію спирту, дистилятів, біоетанолу і тютюнових виробів.

У Мінекономіки законопроєкт називають продовженням реформи та детінізації спиртової галузі України. Документ дозволить спростити доступ малих виробників до ринку алкоголю і стимулюватиме його розвиток, додають в уряді.

Тепер щоб законопроєкт набув чинності, його мають підтримати народні депутати у парламенті.


1 липня 2020 року набув чинності закон, що скасовує державну монополію на виробництво спирту. Тепер ліцензію на виробництво спирту можуть отримати підприємства будь-якої форми власності, а державне підприємство «Укрспирт» припинить бути монополістом. Утім, до 1 липня 2021 року виробництво спирту буде відбуватись лише на державних заводах.


Підписуйтеся на Barout у Telegram – там усі головні новини і тексти про барну культуру

Обкладинка: «Укрспирт»