Щоб сторінка завантажувалася коректно, рекомендуємо відімкнути Adblock у браузері.
Поділитися на facebook
Поділитися на twitter

В Україні посилять карантинні правила: що зміниться

В Україні посилять карантинні правила вже з 6 грудня – відповідні зміни затвердив Кабінет міністрів. Зокрема посилюються обмеження для невакцинованих українців.

За новими правилами, ходити у ресторани та кафе у «жовтій» зоні зможуть лише відвідувачі з принаймні одним щепленням від коронавірусу або з негативним тестом чи сертифікатом про одужання.

«Якщо раніше бізнес міг обирати модель діяльності в жовтій зоні, не перевіряти документи про вакцинацію або негативний тест, але працювати відповідно до певних обмежень по площі, або перевіряти документи і працювати без цих обмежень, то тепер вони втрачають цю опцію», – пояснив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

З 6 грудня «жовтий» сертифікат діятиме лише 30 днів, раніше він був чинним 120 днів. Цей сертифікат отримують люди з однією дозою вакцини.

Заклади харчування зобов’язані перевіряти COVID-сертифікати всіх відвідувачів – зчитати QR-код у «Дії». Без цього сертифікат не вважається перевіреним.

Якщо відвідувачі та працівники закладів не матимуть відповідних COVID-сертифікатів, бізнес можуть оштрафувати від 34 до 170 тисяч гривень.

Підписуйтеся на Barout у Telegram – там усі головні новини і тексти про барну культуру