Щоб сторінка завантажувалася коректно, рекомендуємо відімкнути Adblock у браузері.
Поділитися на facebook
Поділитися на twitter

Віскі 2020 року виробництва стануть раритетом. Так, через коронавірус

Раритетом і колекційним інтересом стануть видання шотландського віскі, виготовлені у 2020 році, розповідає The Armchair Trader із посиланням на керівника компанії з інвестицій у віскі Whiskey & Wealth Club Джея Бредлі.

«Ми ще ніколи не були у ситуації, коли виробництво віскі майже повністю припинилося. Тож упродовж наступних 15 років виготовлене у 2020 році віскі буде дуже цінним. Інвестори та шанувальники віскі повинні вважати мудрими інвестиціями придбання цих частин історії віскі», – коментує Бредлі.

Вартість віскі залежить від трьох основних чинників: бренд, тривалість витримування та загальний об’єм продукту. У 2020 році суттєво знизився саме об’єм – через пандемію коронавірусу Covid-19. Бредлі називає його «найгіршим в історії шотландського віскі з урахуванням загальних потужностей виробництва».

Упродовж весни 2020 року більшість ґуралень Шотландії призупинили роботу. Так, у травні Асоціація шотландського віскі повідомляла, що на піку пандемії 87% шотландських дистилерій або призупинили роботу, або закрили. Тому загальний об’єм виготовленого віскі буде значно меншим, ніж звичайні річні показники, пояснюють у Whiskey & Wealth Club.

Підписуйтеся на Barout у Telegram – там усі головні новини і тексти про барну культуру