Щоб сторінка завантажувалася коректно, рекомендуємо відімкнути Adblock у браузері.
Поділитися на facebook
Поділитися на twitter

Вплив коронавірусу: на 8% за рік зменшився оборот індустрії алкогольних напоїв у Китаї

На 8,6% за перші чотири місяці 2020 року зменшився оборот індустрії алкогольних напоїв у Китаї, повідомляє Drinks International із посиланням на звіт Китайської Народної Республіки.

Загальний оборот галузі становить 35,2 мільярда доларів або 249 мільярдів юанів. Контрольоване державою виробництво алкогольних напоїв у Китаї зменшило прибутки за звітний період на 4,6%. 

Частково на це вплинула низка закриттів заводів, які спеціалізувалися на виробництві байцзю найдешевших цінових категорій. Так головно причиною називають вплив коронавірусу, першим епіцентром якого на початку року став китайський регіон Ухань. Поширення епідемії вплинуло на виробництво, державну систему розповсюдження та продажів алкоголю. 

У квітні державні монополісти виготовили 604 мільйони літрів спирту, що на 2,44% менше, ніж відповідний показник 2019 року. 

Водночас провідний китайський бренд алкоголю байцзю Moutai за період із середини травня показав зростання ціни своїх акцій на 42%. Це демонструє очікування ринку щодо відновлення індустрії, кажуть аналітики. «Прибутковість, фундаментальна стабільність і перспектива прямих продажів гарантують бренду преміальний статус», – цитує Drinks International аналітика JP Morgan Кевіна Йїна. 

Підписуйтеся на Barout у Telegram – там усі головні новини і тексти про барну культуру