Щоб сторінка завантажувалася коректно, рекомендуємо відімкнути Adblock у браузері.
Поділитися на facebook
Поділитися на twitter

Як використовувати маски у барах і ресторанах – оновлені рекомендації ВООЗ

Всесвітня організація охорони здоров’я оновила рекомендації щодо використання масок для профілактики поширення Covid-19, повідомляє українське представництво ВООЗ.

Тканинні (немедичні) маски тепер рекомендовано носити:

  • всередині приміщень, де неможливо оцінити якість вентиляції чи з недостатнім провітрюванням, незалежно від того, чи є можливість дотримуватися дистанції щонайменше 1,5 метра;
  • у достатньо провітрюваних приміщеннях, де неможливо триматися щонайменше 1,5 метра від інших;
  • у магазинах, школах, церквах, ресторанах, спортзалах, зупинках автотранспорту тощо, якщо дистанція щонайменше в 1,5 метра неможлива;
  • на ринках, ярмарках чи інших зібраннях просто неба, якщо неможливо триматися щонайменше 1,5 метра від інших;

У свою чергу, медичні маски потрібно використовувати в таких умовах cкрізь людям з підозрою чи підтвердженим Covid-19, незалежно від того є симптоми захворювання чи ні, а також тим, хто очікує на результат тестування. Також медичні маски потрібно використовувати скрізь, де неможливо дотримуватися дистанції щонайменше в 1,5 метра, людям, які мають вищі ризики розвитку важкого перебігу COVID-19, а саме:

  • людям віком від 60 років;
  • людям з хронічними хворобами;

У ВООЗ додають: «Лише маска не може захистити від вірусу. Важливо дотримуватися дистанції, уникати великого скупчення людей, чхати та кашляти в лікоть чи одноразову хустинку, добре провітрювати приміщення, а також  ретельно мити руки до та після використання маски, правильно її одягати, носити, знімати та прати (тканинна) / викидати (медична)».

Водночас у ВООЗ заявили, що не рекомендують використовувати маски при занятті спортом: «ВООЗ не рекомендує носити маски під час інтенсивних занять спортом, адже маска може заважати комфортному диханню».

Підписуйтеся на Barout у Telegram – там усі головні новини і тексти про барну культуру

Обкладинка: ВООЗ