Щоб сторінка завантажувалася коректно, рекомендуємо відімкнути Adblock у браузері.
Поділитися на facebook
Поділитися на twitter

Яке пиво найбільш популярне в барах? Рейтинг Drinks International

Найбільш популярні бренди пива у провідних барах світу в 2019 році визначили в звіті журналу Drinks International.

Найбільш популярним серед барменів виявився данський бренд Heineken. Популярність виробника пов’язують з активними маркетинговими співпрацями: наприклад, Heineken є спонсором чемпіонату світу з регбі. 

  1. Heineken;
  2. Asahi;
  3. Peroni;
  4. Guinness;
  5. Corona;
  6. Budweiser;
  7. Pilsner Urquell;
  8. Estrella;
  9. Stella;
  10. Brewdog;

Друге і третє місця відповідно – у виробників Asahi Super Dry та Peroni Nastro Azzuro. У Drinks International стверджують, що популярність у барах компаніям забезпечують співпраці з подіями барного світу. До прикладу, Peroni співпрацює з Tales of the Cocktail, London Cocktail Week і Class Bar Awards, а Asahi – із The World’s 50 Best Bars. 

Четверта позиція – у темного пива Guinness із портфелю брендів Diageo. Допомогло виробникові й відкриття виробничних потужностей у США в 2018 році. 

У чільну десятку увійшов і шотландський виробник крафтового пива Brewdog, який також уперше очолив паралельний рейтинг найбільш трендових брендів року. 

У Drinks International уточнюють, що більшість провідних барів світу не пропонують гостям пиво на кранах, тому здебільшого у рейтингу закріпилися виробники, які постачають пиво у пляшках. 


  • Упорядники Drinks International кажуть, що мають на меті є показати стан ринку і його динаміку за рік, а також його вплив на барну індустрії, а не дослідити точну кількість проданих напоїв.
  • При підготовці рейтингу використали інформацію, надану 106 барами по всьому світу. Критерієм додання бару до списку були «перемоги чи номінації на міжнародних конкурсах». Зокрема, це учасники списків The 50 World’s Best Bars і Spirited Awards, регіональних конкурсів, а також рейтингу міжнародних версій журналу Time Out.

Підписуйтеся на Barout у Telegram – там усі головні новини і тексти про барну культуру

Обкладинка: Brewdog